De ce să alegi mierea naturală în locul zahărului?

Sunt multe motive sănătoase pentru care este indicată înlocuirea zahărului cu mierea.

În ultima vreme, tot mai mulți români sunt interesați de adoptarea unui stil de viață sănătos. Alimentația este un factor esențial în această ecuație, alături de sport, odihnă și o minte sănătoasă. Printre discuțiile ce implică nutriția, consumul de zahăr ne atrage atenția. Ce facem când nu dorim să renunțăm la gustul dulce, dar să ne și îngrijim de sănătate? Găsim alternative benefice, precum mierea.

Mierea ne îndulcește viața, dar ne și diversifică dieta într-un mod sănătos. Mierea are gust și aromă plăcută, dar și vitamine, minerale și proteine, lucru ce lipsește zahărului. Să luăm de exemplu un borcan cu miere de salcam. Aceasta este printre cele mai parfumate din stup și este recunoscută pentru proprietățile sale curative. Sortimentul obținut din salcâm este și un excelent susținător al imunității în sezonul rece.

Mierea este un produs natural, iar pentru a ne bucura pe deplin de munca albinelor, sfatul apicultorilor autohtoni este să alegem o miere crudă. Aceasta nu conține niciun fel de adaosuri, doar esența florilor de pe plaiurile noastre. Mierea nu este doar un îndulcitor, dar și un tonic, lucru cu care zahărul nu se poate lăuda. Când alegem o miere salcam proaspătă, știm că am optat pentru o porție de sănătate.

Așadar, mierea poate fi privită și drept un medicament provenit din natură. Fiecare sortiment de miere vine și cu o indicație din punct de vedere terapeutic. Multe afecțiuni sunt prevenite sau tratate cu produse apicole. Curele cu miere au succes și în cazul episoadelor de stres și suprasolicitare, obținând astfel un efect calmant. În timp ce consumul excesiv de zahăr amplifică anumite afecțiuni.

Multe persoane îmbrățișează o dietă fără zahăr, dar vor să se bucure de toate cele cinci gusturi: sărat, amărui, acrișor, iute și desigur, dulce. Rețetele preferate pot fi sănătoase și savuroase deopotrivă când înlocuim clasicul zahăr cu o miere autentică. Spre deosebire de zahăr, mierea oferă o aromă deosebită atât preparatelor dulci, cât și celor sărate. Prăjiturile, sosurile, dar și felurile ce conțin carne devin surprinzător de savuroase cu un strop de miere.


Distribuie