Data la care Vladimir Putin va anunța sfârșitul războiului. Președintele Franței a dezvăluit planul liderului de la Kremlin

Data la care Vladimir Putin va anunța sfârșitul războiului. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar de atunci bombardamentele și rachetele răsună în întreaga țară. Deși Vladimir Putin a plănuit ca Ucraina să fie invadată complet de armata rusă, se pare că acest lucru a eșuat. Emmanuel Macron, președintele Franței a dezvăluit data la care liderul de la Kremlin va anunța sfârșitul războiului.

Data la care Vladimir Putin va anunța sfârșitul războiului. Președintele Franței a dezvăluit planul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a invadat Ucraina în urmă cu mai bine de o lună. Deși liderii lumii îi cer acestuia să înceteze atacul asupra ucrainenilor, liderul de la Kremlin se pare că are o data la care va anunța sfârșitul războiului. Președintele Franței a dezvăluit planul lui Putin. Conform acestuia, Rusia vrea să toată regiunea Donbas, cu cele două republici separatiste, dar îi va fi foarte greu să obțină acest teritoriu, având în vedere că ucrainenii le țin piept rușilor. Prezent la o emisiune de radio, președintele Franței, a declarat că Vladimir Putin vrea să anunțe sfârșitul războiului până la data de 9 mai 2022, când speră să fi cucerit în întregime Donbas, potrivit evz.ro.

Macron susține că liderul de la Kremlin își dorește o paradă militară de 9 mai 2022, data la care se sărbătorește capitalurea Germaniei naziste în 1945, și la care Putin să facă anunțul. „Pentru Rusia, 9 mai este o sărbătoare naţională, un eveniment militar important şi este aproape sigur că, pentru preşedintele Putin, 9 mai trebuie să fie o zi a victoriei. Ei îşi vor concentra eforturile în Donbas. Vom trăi scene foarte grele în următoarele săptămâni în această regiune din estul Ucrainei”, a spus Macron.

Țările europene vor să ajute populația din Mariupol

Președintel Franței, aflat în plină campanie electorală, a declarat că țara sa, Turcia și Grecia vor să ajute populația civilă din Mariupol, cu ajutoare umanitare, dar Rusia refuză acest lucru. Forțele ruse din regiunile Kiev și Cernihic din nordul Ucrainei și-au finalizat retragerea pentru a se reconsolida în Belarus și Rusia, potrivit Pentagon. Vineri diimineață a avut loc un atac sângeros la Kramatorsk, oraș din regiunea Donețk.

Cel puțin 50 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite. Mii de persoane care încearcă să plece din estul țării se aflau în momentul atacului în perimetrul gării, au transmis regionale din Donețk. Forțele ruse s-au retras complet din nordul țării în cursul zilei de vineri, 9 aprilie. Între timp, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mers în Bucha, micul oraș devastat de ruși.

Aceasta i-a înmânat președintelui Volodimir Zelenski un chestionar pe care liderul ucrainean a promis că îl va completa într-o săptămână. Acest chesitionat reprezintă un pas mai apriape de obținerea de stat canditat la aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, Marea Britanie a anunțat că va oferi sprijin militar Ucrainei în valoare de 100 milioane de lire sterline. Autoritățile ucrainene continuă să descopere atrocitățile pe care soldații ruși le lasă în urma lor.