Curs valutar 14 Iulie 2022. Așa ceva nu s-a mai întâmplat de 20 de ani: dolarul american, la egalitate cu euro

Curs valutar 14 iulie 2022. Află de aici valorile celor mai importante monede. Vezi cum au evoluat astăzi monedele care te interesează și care dintre ele am mai doborât un record. Au avut loc schimbări majore în plan economic, el îl vizează moneda euro și dolarul, care aproape s-au egalat .

Curs valutar Euro

Curs valutar complet 14 iulie 2022. Valorile apar în jurul orei 13, atunci când are loc ședința bancară a Băncii naționale a României și sunt valabile timp de 24 de ore. Cotațiile diferă de la bancă la bancă, dar cert este că mult mai avantajos este să schimbăm bani la schimburile private, unde valorile sunt mult mai mari pentru a doborî concurența.

Curs valutar BNR, joi, 14 iulie 2022. Euro

Astăzi, moneda euro a scăzut cu 0.0013 lei și a ajuns la valoarea de 4.9448 lei, față de ziua precedentă când valoarea sa ajunsese la 4.9461 lei.

Curs valutar BNR, joi, 14 iulie 2022. Dolar

Dolarul a crescut astăzi cu 0.0062 lei, astfel ajunge la valoarea de 4.7348 lei. În timp ce ieri, dolarul valora 4.7286 lei.

yf

 

La unele schimburi valutare, euro a trecut deja și de cinci lei, mai ales după începutul războiului, când valuta fost tot mai căutată. Specialiștii consideră că Europa atinge valoarea de cinci lei până la sfârșitul anului, dar această previziune a fost făcută și anul trecut și nu s-a îndeplinit.

Dolarul, evoluție surprinzătoare

Moneda euro a ajuns marţi la paritate cu dolarul american, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, afectată de riscul întreruperii livrărilor de gaze ruseşti pentru economia europeană, transmite AFP.

Un eveniment extrem de ciudat a avut loc de curând. Mai exact, marți, un euro se tranzacţiona pentru un dolar, lucru extrem de neobișuit, având în vedere că ambele se apropie de valoarea de 5 lei. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din luna decembrie 2002, iar de atunci, euro a fost in continuă evoluție și creștere.

Euro a fost supus în ultima vreme multor presiuni din cauza războiului și a măsurilor adoptate de Banca Centrală Europeană pentru a combate inflaţia ridicată. Dacă euro va continua să scadă și va ajunge la o valoare mică, toate bunurile importate vor fi mai scumpe, ceea ce va face inflația să crească și mai tare.