Cum se va face distribuirea voucherelor de 50 de euro. Anunț important pentru românii vizați

Autoritățile pun la punct ultimele detalii care vizează distribuirea voucherelor de 50 de euro pentru românii cu venituri mici. Marius Budăi a anunțat joi, 14 aprilie că banii vor ajunge la populație prin Poșta Română. Totodată guvernanții au stabilit și când va începe distribuirea acestui ajutor social.

Distribuirea voucherelor de 50 de euro se va face prin Poșta Română

Prezent la Timișoara, ministrul Marius Budăi a declarat că distribuirea voucherelor sociale în valoare de 50 de euro, destinate persoanelor vulnerabile, se va face prin Poşta Română începând cu luna iunie a acestui an. El a precizat că pensionarii vor primi acest ajutor exact la fel cum primesc și pensiile.

Ministrul Muncii a spus că deocamdată nu există un acord de finanțare a acestor vouchere, însă există un acord verbal prealabil și acum urmează ca ministrul Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a stabilit până acum.

Vom acorda din luna iunie voucherele în valoare de 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia de până la 1.500 de lei. Am solicitat coaliţiei politice să introducem aici şi familia monoparentală, care a fost lăsată deoparte mult timp. Nu am uitat nici persoanele cu dizabilităţi şi copiii care încasează burse sociale, a spus Marius Budăi.

Potrivit guvernanților și implicit a pachetului de măsuri sociale pe care aceștia l-au gândit, beneficiarii măsurilor sociale vor fi românii cu venit mediu sub 600 de lei, cei care au credite la bănci, pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de lei. De asemenea, vor primi sprijin din partea statului persoanele cu dizabilităţi, persoanele cu venit minim garantat, elevii cu burse sociale, românii cu salariul minim, angajaţii care primesc tichete de masă şi pacienţii din spitale.

Granturi de până la 400.000 de euro pentru mediul de afaceri

Prin pachetul de măsuri sociale Sprijin pentru România, guvernanții și-au propus să ajute și companiile care au avut de suferit din cauza creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Ministrul Muncii a declarat că vor fi acordate granturi de până la 400.000 de euro pentru acele societăţi comerciale care vor avea de suferit în urma restricţiilor impuse de Comisia Europeană Federaţiei Ruse şi Belarus, dar şi întreruperii lanţului de aprovizionare din Ucraina.

În același timp a fost adoptată o măsură pentru domeniul agricol și alimentar, prin acordarea unui salariu minim de 3000 de lei.