Când sunt depozitate corespunzător, produsele alimentare își mențin calitățile.
De la descoperirea ei de către strămoșii noștri, în urmă cu mii de ani, și până astăzi, mierea a rămas un aliment extraordinar. Proprietățile sale unice pentru menținerea sănătății, dar și a frumuseții sunt dovedite prin studii, dar și prin recomandările consumatorilor fideli. Însă pentru a ne bucura pe deplin de toate acestea este important să și păstrăm corect, acasă, mierea și alte produse apicole preferate.
Mierea se păstrează bine în recipiente din sticlă, în borcane curate, închise etanș, după ce am degustat din produsul naturii. Locul pentru depozitare este la fel de important. Mierea se păstrează la temperaturi constante și răcoroase, însă nu la frigider. O cămară întunecoasă și bine ventilată este numai bună pentru a depozita borcănelele cu miere. Prin păstrarea într-o manieră corespunzătoare a mierii, proprietățile benefice ale acesteia nu sunt alterate.
Unele produse apicole, însă, au nevoie de alte moduri de a fi păstrate pe durata consumului. De exemplu, pachetul cu polen crud se pune în congelator. La o temperatură obișnuită, acest produs apicol valoros este valabil aproximativ o săptămână. De asemenea, combinele frigorifice din noua generație beneficiază de tehnologia no-frost, deci fără îngheț, unde toate produsele alimentare sunt conservate profesionist. Dar indiferent de tipul frigiderului, polen crud poliflor nu îngheață.
Un preparat apicol foarte popular este nectarul de cătină cu miere. O combinație delicioasă și sănătoasă din planta de cătină și mierea polifloră, o miere completă. Fie că dorim să ne protejăm imunitatea sau vrem să ne bucurăm de o limonadă proaspătă și plină de sănătate, cătina cu miere este alegerea perfectă. Sticla cu sucul de cătină, acest tonic natural, se pune la frigider și este potrivit pentru toată familia.
Nu în cele din urmă, este indicat să folosim lingurițe curate atunci când servim mierea din borcane. Fărâmiturile de pâine sau urmele de unt care ajung în borcan pot altera calitatea produsului. De aceea se recomandă să avem pregătit la masă un tacâm curat doar pentru miere. Ca o idee, pentru o dozare mai simplă, putem opta pentru clasicul bețișor de miere, elegant și util.