Rețeta originală de mici, găsită într-o scrisoare veche de 100 de ani

Scriitorul Constantin Bacalbaşa (1856-1935) afirmă în cartea „Bucureştii de altădată”că mititeii au fost inventaţi tot în restaurantul „La idee”, când proprietarul, rămas fără maţe de oaie pentru cârnaţi, a pus carnea direct pe gratar. Însă bucătarul de la Carul cu Bere, localul vecin, susţinea, pe la 1920, altceva. Într-o scrisoare în care îi dezvăluie unui … Citește mai mult

Rețetă Salată boeuf clasică. Acesta este pasul pe care bucătarii nu trebuie să-l sară

Salata de boeuf este un aperitiv care a ajuns tradițional în ultimii ani în România. Deși rețeta originală a fost creată de un bucătar belgian pentru un restaurant renumit din Moscova în anul 1860, în timp, fiecare gospodină și-a pus amprenta și a adaptat salata în funcție de preferințele familiei. În jurul salatei de boeuf … Citește mai mult

Pârjoale Moldovenești După Rețeta Bunicii (Din Zona Dorohoi) – Rețetă Gustoasă, Tradițională

Merg de minune cu piure şi varză murată, iar reţeta este una uşoară, dacă se respectă întocmai paşii gătirii. Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, reţeta de pe vremea bunicii fiind dezvăluită de celebrul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). “Pârjoalele sunt nişte „găluşte“ din carne care ne … Citește mai mult

Fragezi și delicioși. O rețetă tradițională de cârnați de casă pe care o știu doar anumiti bucătari

La români, pe masă tradiţională de Crăciun, porcul este rege. Între acestea se află şi cârnaţii de casă. Ingrediente (20 cârnaţi): – 3 kg carne porc mai grasă| – 1,5 kg carne vită – 3 căpăţâni usturoi – 1 lingură cimbru uscat – 2 linguri boia dulce – 1 lingură boia iute – 1 linguriţă … Citește mai mult

Veți avea nevoie doar de făină, apă, sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Chiftelele din pâine sunt o rețetă ușoară și gustoasă pe care toată lumea o va adora. Perfecte pentru cină sau pentru un bufet, aceste chiftele de pâine sunt ușor crocante la exterior și pufoase și moi în interior. Puteți pregăti această rețetă ușoară de chiftele de pâine cu doar șase ingrediente. Pur și simplu faceți … Citește mai mult

1 litru de lapte, iaurt și jumătate de lămâie sunt tot ce ai nevoie pentru a face cea mai bună brânză de casă

Fie că este folosit drept garnitură pentru pâinea de dimineață, un ingredient răcoritor pentru salată sau un element cremos în paste, nimic nu se compară cu savoarea brânzei proaspete. Deși există opțiuni disponibile în magazine, crearea propriei brânze proaspete adaugă o notă personală pe care nimic nu o poate înlocui. Și mai bine? Este surprinzător … Citește mai mult

Chec de casă cu apă minerală – Cel mai bun și cel mai delicios chec de casă – Nu mai cauți altă rețetă…

Ingrediente: 3 ouă 200 g zahăr 5 linguri ulei 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat 320 g făină 250 ml apă minerală coajă de lămâie Mod de preparare: 1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, uleiul, coaja de lămâie, apa minerală și amestecăm foarte bine. 2. Adăugăm praful de … Citește mai mult

Ruladă cu mere și nucă, din aluat de foi de plăcintă – Vedeți cum faceți să ajungă pentru toată lumea

Ingrediente: 1 pachet de foi de plăcintă 1-2 kg mere 6 linguri zahăr 1 linguriță scorțișoară 200 g miez de nucă ulei ou Mod de preparare: 1. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le dăm prin răzătoare. Le așezăm într-o tigaie încinsă cu puțin ulei și le călim câteva minute. Adăugăm miezul de nucă … Citește mai mult