Cum sa pregatesti un cozonac delicios si pufos

Utilizeaza ingrediente de calitate „In primul rand, pentru un cozonac reusit, este important sa folosesti ingrediente de cea mai buna calitate”, spune Mariana. „Daca vrei sa obtii un aspect si un gust extraordinare, asigura-te ca toate ingredientele tale sunt proaspete si de calitate superioara”. Secretul din spatele unei coci perfecte „Mai departe, secretul pentru o … Citește mai mult

Cea mai simplă rețetă de chifteluțe de dovlecei

Iată o rețetă simplă pentru chiftele cu morcovi și dovlecei, care folosește puține ingrediente! Ingrediente: 2 morcovi mari, curățați și răzuiți 2 dovlecei medii, curățați și răzuiți 2 ouă 1 ceapă medie, mărunt tocată 3 căței de usturoi, piscați 1/2 ceașcă pesmet sau făină de secară Sare și piper după gust Ulei pentru prăjit Instrucțiuni: … Citește mai mult

Fragezi și delicioși. O rețetă tradițională de cârnați de casă pe care o știu doar anumiti bucătari

La români, pe masă tradiţională de Crăciun, porcul este rege. Între acestea se află şi cârnaţii de casă. Ingrediente (20 cârnaţi): 3 kg carne porc mai grasă, 1,5 kg carne vită, 3 căpăţâni usturoi, 1 lingură cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, 1 lingură boia iute, 1 linguriţă piper, sare grunjoasă, ½ linguriţă ienibahar, mate … Citește mai mult

Rețeta originală de mici, găsită într-o scrisoare veche de 100 de ani

Scriitorul Constantin Bacalbaşa (1856-1935) afirmă în cartea „Bucureştii de altădată”că mititeii au fost inventaţi tot în restaurantul „La idee”, când proprietarul, rămas fără maţe de oaie pentru cârnaţi, a pus carnea direct pe gratar. Însă bucătarul de la Carul cu Bere, localul vecin, susţinea, pe la 1920, altceva. Într-o scrisoare în care îi dezvăluie unui … Citește mai mult