Covrigei de casa cu cascaval ras – Ai nevoie de 1 kg de faina, 2 oua, untura de porc, 2 oua si cascaval…


Vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă pentru a prepara covrigei crocanți și gustoși acasă. Această rețetă este potrivită pentru momentele de relaxare, când vă doriți o gustare sănătoasă și făcută cu dragoste.

Covrigeii noștri sunt pregătiți cu cascaval ras și chimen, iar rezultatul final va fi pe placul dumneavoastră!

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 1 kg de făină albă de grâu
  • 2 ouă
  • 1 pachet de margarină
  • 250 g de untură de porc
  • 1 linguriță de drojdie proaspătă
  • Sare după gust
  • 1 cutie mică de smântână (170 g cu 20% grăsime)
  • 2-3 lingurițe de chimen

Pentru a unge covrigeii veți avea nevoie de:

  • 2 ouă
  • Cascaval uscat și ras

Mod de preparare:

Într-un bol, încălziți smântâna și adăugați sarea și drojdia. Amestecați bine aceste ingrediente cu mâna, apoi adăugați făina, untura și margarina.

Incorporați smântâna și drojdia încălzite și omogenizați întreaga compoziție. Framântați bine aluatul și lăsați-l să dospească timp de jumătate de oră.După ce aluatul a dosit, împărțiți-l în 2 sau 3 bucăți pentru a lucra mai ușor.

Folosind un sucitor, întindeți fiecare bucată pe o suprafață presărată cu făină. Presărați chimenul deasupra și înfășurați-l ușor în aluat.Personal, am ales să întind aluatul pe o masă de bucătărie acoperită cu o foaie de hârtie pergament presărată cu făină.

Cu ajutorul unei forme, decupați covrigeii și treceți-i prin ouăle bătute. Apoi, presărați cascavalul ras peste ei. Așezați covrigeii cu partea unsă și presărată cu cascaval în sus, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și coaceți-i la o temperatură potrivită până când se rumenesc ușor.

Pentru a pregăti un sos delicios, asigurați-vă că folosiți un cascaval uscat. În caz contrar, cascavalul se poate forma în cocoloașe și va trebui să-l amestecați cu puțină făină pentru a putea fi presărat peste covrigei.

Rețeta a fost ușor de realizat pentru mine folosind mixerul, cu dispozitivele speciale pentru framântare.

Acum sunteți pregătiți să vă bucurați de covrigei crocanți și delicioși, făcuți cu migală în confortul casei dumneavoastră. Încercați această rețetă și veți fi plăcut surprinși de rezultatul final! Savurați covrigeii alături de un pahar de vin sau o ceașcă de ceai și bucurați-vă de momentul relaxant!

Lasă un comentariu