Cod galben de vreme rea. Jumătate din țară aflată sub avertizare meteo

Meteorologii au emis o informare meteo, o atenționare și un cod galben de vreme rea. Se răcește în toată țara, iar la munte se anunță ninsori și vânt puternic cu rafale de peste 90 km/h. Informarea meteorologică este valabilă în intervalul 9 aprilie, ora 13.00 – 12 aprilie, ora 09.00.

Vreme în răcire accentuată

Informarea meteorologică valabilă de sâmbătă până marți anunță intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică și o vreme în răcire accentuată. Potrivit ANM, în acest interval, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă, 9 aprilie, în regiunile intracarpatice, iar duminică, 10 aprilie, în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11 spre 12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Atenționare meteorologică Cod galben 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21

În acest interval vor fi intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

cod galben

Cod galben de vreme rea. Jumătate din țară aflată sub avertizare meteo

Duminică, 10 aprilie 2022, la ora 03.00, intră în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ în zona de munte. Codul expiră pe 11 aprilie la orele 09.00. În acest interval, la munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. Meteorologii mai anunță că în Transilvania, în dimineața zilei de duminică vor fi precipitații mixte.