• Home
  • Culinar
  • Chef Florin Dumitrescu ne-a dezvaluit reteta secreta folosita pentru a obtine cele mai bune Clatite

Chef Florin Dumitrescu ne-a dezvaluit reteta secreta folosita pentru a obtine cele mai bune Clatite

Chef Dumitrescu le-a dezvaluit fanilor reteta sa secreta pentru cele mai delicioase clatite cu miere si nuci.

Ingrediente:

200 gr faina

1 ou

100 gr zahar

un praf de sare

350 ml lapte

50 ml bere

ulei

200 gr nuci

50 ml miere

zahar pudra

Pasi de urmat:

Pentru a savura cele mai delicioase si pufoase clatite, amestecati faina cu ouale, zaharul, sarea si adaugati laptele treptat, pana obtineti un amestec omogen.

La final, adaugati berea (ingredientul secret) si cateva picaturi de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase si deloc uscate.

Pentru umplutura, prajiti nucile in tigaie, fara ulei. Le lasati la racit, apoi amestecati cu mierea.

Reţeta lui Florin Dumitrescu de Crăiasa Zăpezii

6 ouă
150 g de făină
350 g de zahăr
250 g de ciocolată
2 buc de cremă de vanilie
300 ml de frișcă lichidă
30 g de fulgi de cocos
500 ml de lapte
50 g de unt
5 g de gelatină

Cum se prepară prăjitura Crăiasa Zăpezii

Separa ouăle în primul rând. Albușurile le vei folosi la blat, iar gălbenușurile la crema de vanilie. Pentru prepararea blatului ai nevoie de 6 linguri de zahăr și 6 albușuri.

Bate-le bine și adaugă peste ele un baton de vanilie. Încorporează apoi faina treptat și pune la cuptor compoziția obținută, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 170°C, pentru aproximativ 25 de minute.

Pentru crema de vanilie folosește gălbenușurile rămase și amestecă-le cu 200 g de zahăr și 100 g de făină. Între timp, se pune laptele la fiert, apoi tornă-l peste crema de gălbenușuri obținută.

Se amestecă bine apoi se pune din nou la foc mic.

Atenție, este nevoie să amesteci încontinuu crema ca să nu se prindă. După ce este gata, adaugă în ea și un cub de unt și las-o la răcit.

Separat, într-un vas mediu, pune la fiert frișca lichidă până se reduce 10% din masă.

Adaugă apoi gelatina topită, lasă compoziția să fiarbă, apoi adaugă și ciocolata ruptă în bucăți mici.

Amestecă bine până se răcește complet. Poți decora prăjitură cu fulgi de cocos.


Distribuie