Cea mai sănătoasă poziție de dormit. Ce spune despre tine și sănătatea ta felul în care stai în pat noaptea

Somnul este vital pentru orice persoană. Este important să ne odihnim cum trebuie, să ne organizăm timpul astfel încât să ne fie bine, pentru că lipsa odihnei are consecințe grave. De altfel, la fel de mult contează și poziția de somn. Felul în care stai noaptea în pat spune multe despre tine, dar și despre sănătatea ta.

Cum este cel mai bine să dormi

Nu orice poziție de dormit este bună pentru tine, dar uneori depinde și de cum te simți tu când te așezi în pat. Poziția ta de dormit poate avea și o influență pozitivă sau negativă asupra corpului tău. Unora le place să doarmă pe burtă, altora pe spate sau intr-o parte, dar trebuie să știm că poziția ne poate afecta sănătatea.

Beneficii de dormit pe partea stângă:

Preveniți arsurile nocturne

Dacă aveți boală de reflux gastroesofagian (GERD) sau regluzie acidă, trebuie să încercați să dormiți pe partea stângă. Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac.

Dacă dormiți pe partea stângă, conținutul din stomac nu va putea să curgă înapoi în esofag și acest lucru va împiedica refluxul acid.

Funcția îmbunătățită a splinei

Splina este, de asemenea, pe partea stângă a corpului și face parte din sistemul limfatic. Dacă dormiți pe partea stângă, aceasta va ajuta splina să funcționeze mai bine. Gravitatea sporește fluxul sanguin către splină și aceasta își îmbunătățește funcția, ceea ce va contribui, în același timp, la filtrarea impurităților.

Ajutați ficatul să nu contergă

Datorită faptului că ficatul se află pe partea dreaptă a corpului, acesta poate deveni foarte aglomerat dacă dormiți pe partea dreaptă. Astfel, ar trebui să încercați să dormiți pe partea stângă pentru a păstra substanțele și toxinele să fie neutralizate de ficat înainte de a fi mutate in corp sau acumulate în ficat.

Îmbunătățește drenajul sistemului limfatic

Sistemul limfatic elimina impuritățile și toxinele din organism.

Unii experți au aflat că această poziție va permite acestui sistem să se scurgă în canalul toracic plasat pe partea stângă mult mai bine. Prin urmare, în acest fel veți accelera și veți facilita îndepărtarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, sistemul limfatic folosește proteina care a scăpat din celule.

Beneficiu pentru femeile gravide

Multe femei cred că este mai bine să doarmă pe partea dreaptă în timpul sarcinii, acest lucru nu este greșit.

Cu toate acestea, ele trebuie să știe că dormitul pe partea stângă le va oferi multe beneficii, mai ales în ultimul trimestru. Beneficiile: Salvează ficatul de greutatea nedorită, permițându-i să indeplineasca multiplele funcții. Ajută la creșterea circulației sanguine: Funcția de inimă normală – Experții recomandă să dormiți pe partea stângă datorită faptului că partea stângă a inimii pompează sânge spre corp.

Acest lucru facilitează funcționarea corectă a inimii în timpul somnului. În plus, această poziție va ajuta sistemul circulator să utilizeze gravitatea ca beneficiu.

Ce spun medicii despre pozițiile de dormit

Majoritatea oamenilor dorm pe o parte. Aceasta este cea mai întâlnită modalitate de dormit, dar și cea mai periculoasă. Stând intruna pe o parte a corpului, te poți alege cu dureri de spate, de brațe sau de picioare.

Dormitul pe partea dreaptă este, de asemenea, dezavantajos pentru digestie și poate provoca și arsuri la stomac. Prezintă, însă, un mare avantaj: îmbunătățește circulația și reduce sforăitul.

Veștile nu sunt deloc bune pentru cei care dorm pe burtă. Este cea mai nesănătoasă poziție de dormit, chiar dacă pentru unii pote părea plăcută. Cea mai afectată este coloana, care stă intr-o poziție foarte incomodă. Singurul avantaj este că reduce sforăitul, dar efectele de după sunt puternice.

Este foarte important și programul nostru de somn. Indicat ar fi să dormim cel puțin 6 ore și să nu pierdem prea multe nopți.