Cea mai bună ciorbă pe caniculă. Ciorbiță de legume a la grec, o bunătate!

Ciorba este una dintre mâncărurile preferate ale românilor. O farfurie de ciorbă fierbinte este tot ce ţi-ai putea dori într-o zi rece de iarnă, dar varav face minumi pe caniculă. Deşi nu este deloc greu de preparat, multe gospodine fac greşeli atunci când o gătesc iar rezultatul nu mai este atât de delicios.

Ingrediente:

3 cepe
3 morcovi
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină țelină
3 cartofi
5 roșii
1 ou
3 linguri smântână
1 lingură oțet
ulei
pătrunjel
sare
Mod de preparare:1.

Cu ajutorul unui cuțit, tăiem legumele (mai puțin cartofii și roșiile), pe urmă le prăjim într-un vas încins cu ulei. Adăugăm roșiile mărunțite, apa, acoperim cu un capac și gătim la foc mic 15 minute.

2. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, smântâna, oul și oțetul. Condimentăm cu sare și piper și fierbem la foc mic până când cartoful este gata. La final, adăugăm verdeața tăiată mărunt.