Ce trebuie sa faceti daca sunteti intepati de o viespe sau albina

Cei mai multi dintre noi au suferit de muscatura unei viespi sau albine. Pentru cei care nu au o reactie alergica dupa ce au fost muscati, exista mai multe modalitati de baza pentru a reduce umflarea, durerea si mancarimea .

Cu toate acestea, daca sunteti alergic, cel mai bine este sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.

Ce remedii casnice puteti folosi pentru intepaturi de viespe si albine?

1.Gheata
Gheata este o modalitate excelenta de a reduce umflaturile , deoarece temperaturile reci incetinesc fluxul de sange catre locul muscaturii. Luati un cub de gheata si puneti-l pe muscatura timp de aproximativ 20 de minute. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii si la reducerea umflaturilor.

2.Usturoiul
Usturoiul actioneaza ca un calmant pentru muscaturile de insecte. Zdrobiti un catel de usturoi si puneti-l pe intepatura lui. Cand ai terminat, bandajeaza zona si lasa usturoiul sa faca minuni.

3.Ceapa
O alta leguma care este excelenta pentru tratarea muscaturilor de insecte este ceapa. Pur si simplu taiati ceapa in jumatate si atasati-o la muscatura, aplicand o presiune usoara pana cand durerea incepe sa dispara.

Veninul intepaturilor de albine este destul de periculos . Prin urmare, acasa, ar trebui sa utilizati agenti alcalini, deoarece acest lucru neutralizeaza veninul .

4.Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o modalitate excelenta de a neutraliza veninul albinelor. Faceti o pasta groasa de bicarbonat de sodiu si apa si aplicati-o pe intepatura .

5.Sare
Taiati o lamaie proaspata in jumatate si stoarceti cat de mult suc puteti. Inmuiati un tampon de bumbac in acest suc si aplicati-l in zona intepata. Puteti folosi si suc de lamaie imbuteliat, dar sucul proaspat este mai eficient.

6.Suc de lamaie
Taiati o lamaie proaspata in jumatate si stoarceti cat de mult suc puteti. Inmuiati un tampon de bumbac in acest suc si aplicati-l in zona intepata. Puteti folosi si suc de lamaie imbuteliat, dar sucul proaspat este mai eficient.

7.Otet de mere
Inmuiati o bucata mica de vata in otet si aplicati-o pe muscatura de viespe, aplicand o presiune usoara. Aciditatea otetului ajuta la neutralizarea otravii.

Citeste si articolul : Iata cum sa folosesti cojile de castraveti pentru a avea grija de pielea ta
Muscatura de viespa
In comparatie cu intepaturile de albine, intepaturile de viespe sunt semnificativ mai dureroase si mai mortale. Acest lucru se datoreaza faptului ca veninul de viespa este mult mai puternic, deoarece contine cantitati mari de acetilcolina, care este un puternic calmant al durerii. Acest lucru face muscaturile de viespe atat de dureroase.