Ce să pui în ciorba de pui ca să aibă gustul copilăriei, ca la bunica. Ingredientul secret

Cine nu-și dorește să mănânce o ciorbă de pui exact ca la bunica acasă. Ei bine, există un secret extrem de important, de care toate gospodinele ar trebui să țină cont. Iată ce ingredient să pui ca să te bucuri de o ciorbă delicioasă!

Dacă vrei să mănânci o ciorbă de pui și vrei să știi secretul bunicii, află că ingredientul minune care dă gust acesteia este smântâna cât mai grasă. În acest fel puteți să dregeți zeama sau să puneți sosul alb lângă, iar fiecare va servi exact atât cât poftește.

Ingrediente:

-1 kg de carne de pui

-1 morcov

-1 ceapă

-1 rădăcina de pătrunjel

-50 gr de rădăcina de țelină

-3 cartofi

-½ ardei gras roșu

-150 ml de bulion;

-1 ou

-1 roșie coaptă decojită

-3 fire de leuștean

-½ l de borș sau 3 linguri de zeamă de lămâie

-5 linguri de ulei

-sare

Mod de preparare:

Legumele se spală și se curăță foarte bine de coajă. Se taie totul cubulețe și se dau pe răzătoare în funcție de felul în care preferați. Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și se călesc foarte bine alături de restul legumelor. Totul se călește aproximativ 10 minute până se înmoaie. Carnea se spală foarte bine în apă rece și se adaugă într-o oală cu 1.5 litri de apă rece.

Ingredientele se lasă la fiert aproximativ 15-20 de minute. Se adaugă sarea și se continuă fiererea pentru încă 45 de minute aproximativ. Se bate un ou și se toarnă fir cu fir zdrențele peste ciorbă.

Acriți ciorba cu borș sau cu zeamă de legume. Opriți aragazul după acrire și puneți leuștean tocat mărunt. Lăsați aproximativ cinci minute să se odihnească și după este gata de servit.