Ce reprezintă semnele de pe unghii. Bolile pe care le ascund petele și dungile albe

Semnele de pe unghii nu sunt doar o problemă de ordin estetic ci și un indicator important al sănătății corpului. În funcție de tipul de semn și de culoarea acestuia, organismul uman transmite semnale cu privire la transformările prin care trece. Este bine să cunoști aceste lucruri ca să știi ce trebuie să faci.

Ce reprezintă semnele de pe unghii

Starea unghiilor poate indica semne de boală, spun specialiștii care explică și la ce anume trebuie să fim atenți atunci când ne evaluăm unghiile.

De exemplu, petele albe de pe unghii se pot traduce prin afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczemele. Dacă vă confruntați cu această problemă, este bine să consumați alimente care conțin zinc, cum ar fi peștele, cerealele integrale, sau carnea de pui.

Dungile pe unghii, fie că sunt orizontale sau verticale reprezintă și ele semnale cum că organismul nostru are anumite nevoie pe care noi nu le cunoaștem. În cele mai multe dintre cazuri, dungile verticale pe unghii nu sunt decât un semn al îmbătrânirii. Există, totuși situații în care, pe lângă dungi, apar și modificări ale unghiei, iar asta ar trebui să vă îngrijoreze. Există cazuri, rare, dar există, în care aceste dungi sun semne ale unor boli cardiovasculare sau ale artritei reumatoide.

dungi unghii

Ce reprezintă semnele de pe unghii. Bolile pe care le ascund petele și dungile albe

Dungile orizontale se mai numesc și linii Bo și sunt rezultatul deteriorării unghiilor, ceea ce incetinește diviziunea celulară, formându-se șanțurile acelea transversale. Există și cauze periculoase ale apariției liniilor Bo și anume: boala tiroidiană, psoriazis, sau ocluzia arterei coronare.

Unghiile exfoliate sunt un semn al lipsei de acid gras în corp – acid linoleic. Ca să rezolvați problema, trebuie să includeți în alimentație ulei de măsline sau de porumb, atunci când preparați salate, de exemplu.

Unghiile îngălbenite pot semnala probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul sau bolile de plămâni.

unghii galbene

Ce reprezintă semnele de pe unghii. Bolile pe care le ascund petele și dungile albe

Unghiile care se rup ușor pot indica o boală a tiroidei. Poate fi vorba, de exemplu, de o tiroidă hipoactivă, sau pur și simplu pot avea legătură cu o alimentație sărace în fier. Pentru a rezolva problema puteți începe să consumați legume vezi, ouă și carne roșie.