Ce bilet a primit un voluntar de la un refugiat din Ucraina, care a intrat în România pe la vama Rădăuţi Prut: „Block total”

De aproape două luni, ucrainenii trăiesc un coşmar. Milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăseacă locuinţele şi să fugă din calea războiului. În tot acest timp, românii le-au oferit sprijinul şi i-au ajutat pe toţi cei care au avut nevoie. Recent, un volunatar a dezvăluit ce bilet a primit de la un refugiat din Ucraina.

Încă din primele zile de la izbucnirea războiului, românii s-au mobilizat şi au construit tabere pentru refugiaţi, au amenajat centre, ba chiar i-au primit în propriile locuinţe.

Silviu este unul dintre voluntari. Tânărul a fost alături de ucrainenii care au intrat în ţara noastră pe la vama Rădăuţi Prut. Într-una dintre seri, când se pregătea să plece acasă, colega sa a primit un bileţel de la unul dintre oamenii pe care i-a ajutat.

„Acest bilet a fost primit de colega mea (amândoi voluntari) de la un băiat din Ucraina în vama Rădăuți Prut. Block, Block total??
?? Merit citit ??”
, a dezvăluit voluntarul.

Refugiatul i-a scris un mesaj în limba română, în care îi mulţumea pentru tot ce a făcut atât pentru el, cât şi pentru alţi ucraieni. Totodată, acesta şi-a cerut scuze pentru greşelile din text, deoarece era tradus cu ajutorul unei aplicaţii.

„Mulţumesc pentru ajutor şi simpatie! Mulţi pleacă fără să aibă timp să mulţumească, dar toţi ucrainenii pe care i-am întâlnit au fost foarte emoţionaţi de bunătatea ta. În acest timp aţi făcut cu toţii multe lucruri bune. Sper ca atunci când totul se va termina şi Ucraina va deveni parte din UE, tările noastre şi oamenii noştri vor deveni prieteni buni. Mulţumiri!”, a scris refugiatul din Ucraina.

Ce condiții au refugiații din Ucraina într-un adăpost din România?

O tânără refugiată din Ucraina a filmat condițiile dintr-un adăpost creat de români, în Galați.

Valerie a surprins numărul de paturi care se află în interiorul sălii de sport, iar în cel de-al doilea filmuleț, aceasta le-a arătat internauților ce primesc refugiații în timpul șederii în România.

Prin intermediul celor două filmulețe, toată lumea a aflat că ucrainenii nu duc lipsă de nimic, motiv pentru care a ținut să le mulțumească tuturor celor care îi ajută.

”Ce primesc ucrainenii într-un adăpost românesc: multe paturi, mâncare, apă, haine, produse de îngrijire personală, concert pentru Ziua Femeii, cadouri pentru Ziua Femeii, loc de joacă, loc pentru artă”, a scris tânăra ucraineancă pe TikTok.

Videoclipul postat de Valerie a strâns aproape 5 milioane de vizualizări, iar mulți i-au felicitat pe toți cei care le-au făcut viața mai ușoară refugiaților.