Ce avere are Lucian Bode, ministrul interimar de la Justiție, la 47 de ani. Detaliul care i-a surprins pe mulți

0

Ce avere are Lucian Bode, ministrul interimar de la Justiție, la 47 de ani. Conform declarației de avere completată la începutul acestui an în calitate de ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode are două case, două mașini, din care pe una a vândut-o, și multe credite.

Ce avere are ministrul interimar de la Justiție. Lucian Bode are mai multe datorii

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, în vârstă de 47 de ani, nu are cine știe ce avere, conform declarației de avere completată când era ministrul Afacerilor Interne.

Astfel, Lucian Bode are două case, una în Sălaj și una în Cluj. Cea din Sălaj are 335 de metri pătrați, iar cea din Cluj, care este un apartament are 55 de metri pătrați. Ambele proprietăți sunt dețiunte îmoreună cu soția sa, Karina Bode.

Ce datorii are Lucian Bode
Ce datorii are Lucian Bode

Lucian Bode și-a vândut o mașină unei rude

De asemenea, ministrul interimar al Justiției are două autoturisme, un Mercedes și un Volvo, fabricație 2016, respectiv 2012. Pe prima ministrul a hotărât să o vândă cu suma de 3500 de euro, potrivit declarației de avere completată la începutul acestui an, pe vremea când era ministrul Afacerilor Interne. De asemenea, mașina Mercedes a fost vândută unei rude, respectiv lui Bode Dumitru.

Ministrul interimar al Justiției nu are conturi în bănci, în schimb are multe datorii. Astfel, Lucian Bode are nu mai puțin de 5 credite, din care două sunt credite ipotecare. Lucian Bode se va vedea scăpat de datorii tocmai în anul 2034, dacă între timp nu va face alte datorii. Toate creditele sunt la o bancă, cu excepția unuia, care este făcut la o persoană fizică și care are data scadentă anul acesta, iar suma pe care ministrul o are de înapoiat este de 130000 de lei.

Soția lui Lucian Bode este educatoare

În rest, Lucian Bode a mai trecut în declarația de avere salariul de ministru al Transporturilor, 166697 de lei și salariul soției sale, Karina Bode, care lucrează ca educatoare într-o grădiniță unde câștigă 62519 lei pe an, precum și alocația copiilor.

De asemenea, Lucian Bode mai are trecut în declarația de avere o sumă de 4260 de lei ca ministru al Afacerilor Interne.

Stelian Ion, ministrul Afacerilor Interne, revocat din funcție

Lucian Bode, fost ministru al Afacerilor Interne (MAI) este înlocuitorul temporar al lui Stelian Ion la Ministerul Justiției. Lucian Bode are experiență în politică, dar și episoade mai complicate. În 2020 i s-a cerut demisia.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că l-a revocat pe ministrul justiției, Stelian Ion, care nu a avizat proiectul ”Anghel Saligny”, vechiul PNDL 3. Propunerea de revocare a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis.