Ce amendă a primit George Buhnici, după ce a jignit femeile cu vergeturi și celulită. CNCD l-a sancționat

George Buhnici a creat un val de critici în mediul online, după ce le-a criticat într-un interviu televizat pe femeile care au vergeturi și celulită. Ulterior, CNCD s-a sesizat în cazul jurnalistului și a decis să ia măsuri. Vloggerul a generat un scandal monstru, lăudând-o pe soția sa că are un corp de „minoră’.

Ce amendă a primit George Buhnici, după ce a jignit femeile cu vergeturi și celulită. CNCD l-a sancționatCe amendă a primit George Buhnici, după ce a jignit femeile cu vergeturi și celulită. CNCD l-a sancționat

Jurnalistul a revenit cu un clip pe Youtube în care și-a cerut scuze pentru declarațiile făcute. La primele audieri la care a fost convocat la CNCD, George Buhnici nu s-a prezentat, iar avocata sa a cerut un nou termen pe motivul că vloggerul „a suferit consecințe grave’ după declarații.

George Buhnici a scandalizat o țară întreagă cu declarațiile pe care le-a făcut în cadrul unui interviu televizat. Jurnalistul se afla împreună cu soția sa la un festival de muzică și a criticat femeile care au vergeturi și celulită. Ulterior, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe jurnalistul pentru afirmațiile făcute.

„Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să și fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală‘ au fost declaratiile facute de Buhnici.

George Buhnici a primit o amendă de 20.000 de lei

George Buhnici a fost sancționat cu 20.000 de lei. Prima audiere stabilită de CNSD în cazul lui George Buhnici a avut loc pe 27 iulie, dar jurnalistul nu s-a prezentat. Pe 24 august, vloggerul s-a prezentat la CNCD, iar în urma audierilor, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a luat o decizie finală.

„Astăzi, pe agenda de lucru a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost și cazul lui George Buhnici. În urma deliberărilor, colegiul director a hotărât să aplice o emendă de 20.000 de lei domnului Buhnici. Pentru afirmațiile pe care le-a făcut referitoare la femei. Vreau să menționez faptul că a fost o dezbatere în ceea ce privește amenda maximă care ar fi putut fi aplicată. Aceasta ar fi fost de 100.000 de lei, dar având în vedere că dânsul și-a cerut iertare public, ne-am oprit la această amendă de 20.000 de lei. Urmează ca domnul Buhnici să primească hotărârea motivată’, a declarat, în Cristian Jura, secretat de stat la CNDC, pentru spectacola.ro.

Buhnici și-a prezentat scuzele

După afirmațiile făcute, George Buhnici și-a prezentat scuzele. Acesta a postat un clip video pe Youtube în care recunoaște că a greșit. Jurnalistul a provocat un val de critici pe rețelele de socializare după ce a declarat că își dorește să nu mai vadă la malul mării celulită și vergeturi.

„Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte în cap și fără experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. (…)

Probabil, din dorința de a șoca și de a impresiona audiența, dintr-o tentativă total neinspirată de umor. Am reușit să fiu superficial și lipsit de empatie. Am jignit categorii întregi de oameni și am obținut, într-adevăr, un șoc. Acest șoc a fost, în primul rând, pentru mine și pentru familia mea. Nu numai pentru public. Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit. Celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune, i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsă de politețe’, a transmis George Buhnici pe YouTube.