Cătălin Botezatu, povești din închisoare și despre amenințările cu moartea: „Am trecut printr-un culoar de săbii și cuțite”

0

Designerul de 54 de ani a rememorat momente teribile din perioada în care a fost încarcerat în Italia, la Cremona, în 1996, povestindu-i lui Denise Rifai cum a trecut pe lângă moarte. Totodată, a relatat un alt episod în care a fost intimidat de cămătari, la București, trecând „printr-un culoar de săbii și cuțite”.

Cătălin Botezatu, 54 de ani, a petrecut câteva luni în închisoare în 1996 la Cremona, în Italia, fiind acuzat în țară de bancrută frauduloasă. Era o închisoare de maximă siguranță, alături de criminali fioroși, printre alții. În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, celebrul designer a oferit detalii despre momentele în care a fost privat de libertate. Ce favoruri a făcut în închisoare Din start, a ținut să precizeze că nu a fost abuzat pe perioada detenției, fiind chestionat de jurnalista Denise Rifai cu privire la acest detaliu. „Am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât.

De un om care era arestat acolo, probabil, și cu ceva boli mintale. Eu jucam tenis. Acestui individ i s-a pus pata pe mine, mi-a zis că am monopolizat terenul de tenis, a venit cu un cuțit spre mine și a vrut să mă omoare. Am avut noroc. Au sărit ceilalți care jucau fotbal pe acolo, m-au ajutat fiindcă le făceam diverse favoruri. În sensul că le răspundeam la scrisori. Ei nu aveau textele la ei, am început să răspund în locul lor. Scrisorile mele erau atât de profunde și pline de iubire, încât răspunsurile doamnelor, domnișoarelor, erau pe măsură. Au apreciat acest lucru, m-au ajutat foarte mult, mi-au salvat viața. În închisorile de maximă siguranță nu se întâmplă așa ceva, cu dușuri, cu abuzuri, acolo te omoară sau te taie pe față!”, a povestit designerul. Culoarul de săbii și cuțite După lunile petrecute în peninsulă, a fost transferat în România, unde a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

„Am stat în celulă cu Sever Mureșan (n.red. – confondatorul Băncii Dacia Felix, anchetat pentru înșelăciune) și alte persoane, printre care un șef al unei vămi. Există un Dumnezeu sus, niciodată nu i-am cerut protecție lui Miron Cozma! Îl respect, chiar avem amintiri plăcute vizavi de anumite melodii pe care le ascultam la un difuzor mic. I-am ascultat poveștile, opinia, am devenit un expert în Mineriade, dar niciodată nu am făcut caz de acest lucru sau că știu niște adevăruri sau nu. Eu nu am luat bani de la cămătari niciodată, era vorba de altceva. Un complex de împrejurări legat de asociatul meu, cămătarii urmăreau să ne ia firmele!

Ne-au furat toate ștampilele într-o noapte. Unii cămătari m-au amenințat că mă vor omorî dacă nu voi semna anumite acte! Am zis că nu semnez, am trecut printr-un culoar de săbii și cuțite, plecând la mașina mea, unde mă aștepta șoferul, era o chestie de intimidare”, a mai dezvăluit Cătălin Botezatu.