Cât de departe va merge Rusia cu războiul. Șeful statului major al SUA avertizează: Potențialul de conflict internațional crește semnificativ

Au trecut 42 de zile de când Rusia a deschis focul în Ucraina și de atunci situația de acolo îngrozește întreaga lume în fiecare zi. Toate statele așteaptă ca cele două părți să ajungă la o înțelegere pentru pace, însă din câte se pare mai e mult până acolo. Un general american a făcut declarații îngrijorătoare cu privire la ceea ce urmează.

General american: intrăm într-o lume din ce în ce mai instabilă

Șeful statului major al Statelor Unite ale Americii a declarat că lumea devine din ce în ce mai instabilă, iar potențialul unui conflict internațional semnificativ crește în loc să scadă. Generalul Mark Milley a făcut declarații îngrijorătoare cu privire la ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și la ce urmează. Milley și secretarul Apărării SUA sunt de părere că amenințările din partea Rusiei rămân semnificative.

Îngrijorătoare este și implicarea Chinei, o altă mare amenințare, și că invazia rusă în Ucraina amenință să submineze nu numai pacea și stabilitatea europeană, ci și pacea și stabilitatea globală.

Ne confruntăm acum cu două puteri globale: China și Rusia, fiecare cu capacități militare semnificative, care intenționează să schimbe în mod fundamental ordinea globală actuală bazată pe reguli. Intrăm într-o lume care devine din ce în ce mai instabilă, iar potențialul de conflict internațional semnificativ crește, nu scade, a declarat șeful statului major al SUA.

Baze permanente în Polonia și România, pentru a descuraja Rusia

Oficialul american este de părere că Polonia și România vor fi dispuse să stabilească baze permanente pentru ca militarii americani să intervină prin rotație, obținând efectul unei prezențe permanente pe Flancul Estic al NATO, pentru descurajarea Rusiei.

Șeful statului major al SUA este de părere că forțele americane ar trebui să se rotească, pentru a evita costurile cu mutarea familiei, înființarea de școli și alte măsuri necesare atunci când o bază permanentă a SUA este stabilită în străinătate.

Între timp, în a 42-a zi de război, armata rusă a plecat din regiunea Kiev şi din nordul Ucrainei, și se crede că-și va repoziţiona trupele pentru o ofensivă totală în Donbass. Până la această oră au avut loc explozii în regiunea Lvov, în oraşul Radekhiv din vestul Ucrainei. Președintele Ucrainei a declarat că oraşul Kiev a devenit capitala democraţiei globale, capitala luptei pentru libertate pe continentul european și că ucrainenii nu au altă opţiune decât să lupte şi să facă totul pentru a-i învinge pe ruși în acest război.