Canicula revine, dar nu pentru mult timp! România va fi lovită de un val de aer rece

România s-a confruntat în ultima vreme cu temperaturi caniculare. Se pare că vremea călduroasă lovește din nou țara noastră, dar nu pentru mult timp, pentru că va veni un val de aer rece care anunță efecte puternice asupra multor regiuni din țară.

Caniculă în toată țara

Canicula a provocat pagube mari în ultima perioadă. O mulțime de zone din România sunt afectate de căldurile exagerate din ultima vreme. Chiar dacă zilele acestea  a fost mai răcoare, se pare că joi si vineri iar vom avea peste 30 de grade Celsius, ajungând chiar și la 34.

Cele mai ridicate temperaturi vor fi în Banat, Oltenia și Muntenia, dar și în Moldova. Disconfortul termin va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în cele două zile.

“Vineri vom vorbi deja de temperaturi caniculare la nivel local, prin Banat, prin Oltenia, prin Muntenia dar pe areale mai restrânse și prin Moldova. Acolo vom vorbi despre disconfort termic accentuat, în sensul că indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, urmând ca sâmbătă să mai vorbim de valori caniculare doar în extremitatea de sud a țării, în sudul Olteniei și al Munteniei. Acolo vorbim și despre disconfort termic.”, spune Mihai Timu, meteorolog ANM, la televizor.

Vreme rece în toată România

Canicula nu are prea multă putere acum, pentru că un val de aer rece va lovi întreaga țară. Sâmbătă și duminică, vremea se va răcori, cel puțin în jumătatea de nord a teritoriului, după care frigul se va extinde și în sudul României.

Temperaturile vor scădea radical, chiar și cu câte 10 grade. Încă de vineri seara sunt așteptate ploi în majoritatea regiunilor din țară si instabilitatea atmosferică va fi foarte mare. Vineri seara se va simți răcirea în nordul și nord-vestul țării, apoi și în sud și sud-est.