Calendar ortodox 7 Aprilie 2022. Tradiții importante și cea mai puternică rugăciune a zilei

Luna Aprilie este marcată de o mulțime de sărbători importante înainte de Florii și de Paște. La data de 7 Aprilie este sărbătorit un sfânt important, care a fost răstignit cu capul în jos. Cu ocazia acestei zile se respectă mai multe tradiții și obiceiuri importante.

Tradițiile Sfântului Mucenic Caliopie

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Mucenic Caliopie, cel care a fost răstignit cu capul în jos în Sfânta și Marea zi de Joi. A fost un sfânt important, care a ales să moară pentru iubirea lui față de Dumnezeu.

Sfantul Caliopie a crescut singur de mic, după ce mama sa l-a trimis în lume pe vremea persecuțiilor. Mai exact, a ajuns în Pompeiopolis, unde a refuzat să participe la o sărbătoare prin care erau lăudați zeii si asa a fost dus în fața judecătorului. Acolo a mărturisit că este creștin și pentru asta a fost supus la nenumărate chinuri, care au dus la răstignirea lui pe cruce.

In această zi se spune că nu ai voie să te cerți cu nimeni. Cel ce bârfește, poartă dușmănie sau se ceartă cu cineva o să fie urât pentru tot restul vieții sale.

De altfel, nu se spală și nu se fac treburi casnice. În plus, este important să nu uităm că este post și să consumăm numai alimente fără carne, lapte sau ouă.

Rugăciune puternică pentru iertarea păcatelor

În această zi este important să ne rugăm pentru iertarea păcatelor, așa cum s-a rugat sfântul Caliopie înainte de a fi ucis. Este o rugăciune puternică, ce ne liniștește si ne ajută să ne simțim mai bine în momentele grele.

O, Sfinte al lui Dumnezeu, Mucenice Caliopie, care din frageda copilarie ai iubit pe Hristos si pentru dragostea Lui te-ai jertfit cu trupul pe cruce; auzi-ne si pe noi, pacatosii si nevrednicii, care vietuim cu multa nepasare in toata vremea, maniind pe Dumnezeu cu multimea rautatilor. Roaga-te pentru noi, neputinciosii, spre a ne trezi din somnul lenevirii noastre, caci ingreuiata este inima noastra de poftele cele viclene si foarte intunecata ne este mintea de grijile cele pierzatoare ale veacului de acum. De aceea, cu staruinta, din inima te rugam sa mijlocesti catre Preabunul si Preainduratul Dumnezeu, ca prin mila Sa si prin sfintele tale rugaciuni, sa ne trezim, pana mai avem vreme, din amara nesimtire care ne stapaneste si sa incepem cu frica lui Dumnezeu a vietui si a lucra poruncile lui Hristos, spre a dobandi mila si iertarea in ceasul sfarsitului nostru si in ziua cea mare a Judecatii de apoi. Amin!