Calendar ortodox 4 Aprilie 2022. Mare sărbătoare în a treia săptămână de post

La data de 4 Aprilie are loc o sărbătoare mare pentru toți credincioșii. Este o perioadă  plină se rugăciune și credință, de post, iar cea de-a patta săptămână a acestuia este una extrem de importantă. Află ce trebuie să faci zilele acestea și ce sfânt mare este rememorat.

Sfântul zilei de 4 Aprilie

Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, în fiecare an, în data de 4 aprilie, enoriașii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Iosif, scriitorul de cântări. Acesta s-a născut din părinți iubitori de Dumnezeu, creștini cinstiți.

Acesta a îmbrățișat dreapta credință de mic copil și a devenit și preot. Ulterior, Iosif l-a însoțit pe Sfântul Grigorie Decapolitul în Bizanț, unde au dus o luptă grea cu necredința si păgânii. Cei doi au început să umble împreună din casă în casă, sfătuindu-i pe credincioși și îndemnându-i să se roage și să nu cadă în păcat. Mulți le-au urmat sfatul si îi căutau apoi pentru ajutor.

Ulterior, a fost prins de tâlhari și aruncat în temniță. Acolo a fost supus unor chinuri grele, dar nu a renunțat la credință și a ales să moară pentru iubirea față de Dumnezeu.

Tradiții în a patra săptămână de post

A patra săptămână de post este una dintre cele mai importante perioade de dinaintea Învierii Domnului. Urmează zile pline de evlavie, de bunătate, în care trebuie să ne menținem atenția asupra misiunii noastre: finalizarea postului.

“În duminica a treia din Postul Sfintelor Paști, la Sfânta Liturghie oficiată de Biserica Ortodoxă, se citește pasajul din Sfânta Evanghelie după Marcu, capitolul 8, versetele 34-38 și capitolul 9, versetul 1, conținând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos către cei care doresc să-L urmeze, de a se lepăda de sine și a-și asuma propria cruce, adică greutățile și lupta în locul confortului și al plăcerilor.”, spun preoții.

Este sfințită Sfânta Cruce în săptămâna aceasta și se tine în continuare cont de restricțiile la mâncare sau comportament.