BREAKING NEWS! Un elicopter în care se afla și un român s-a prăbușit în mare

Un elicopter care lua parte la stingerea unui incendiu de vegetație s-a prăbușit în mare, în Grecia.

Un elicopter militar care participa la o operaţiune de stingere a unui incendiu pe insula Samos s-a prăbuşit în mare. Pilotul român a supravieţuit, iar ceilalţi trei membri ai echipajului, doi moldoveni şi un traducător grec, sunt daţi dispăruţi, informează ştiridiaspora, care citează presa elenă.Elicopterul s-a prăbușit în zona Agios Minas, în marea de la nord de Paleochori, la mai bine de o oră de la decolare. Elicopterul a decolat la ora locală 16:39 și s-a răbușit la 17:55, în timp ce în zonă au fost înregistrate vânturi puternice, de 6 grade pe scara Beaufort. Pilotul român a supravieţuit, conform unor surse citate de presa elenă, iar în prezent sunt căutaţi ceilalţi trei membri ai echipajului.

Update, ora 19:10 Pilotul elicopterului a fost găsit în viață.

Potrivit presei din grecia, la bordul aeronavei se afla și un pilot român.

Elicopterul s-a prăbușit în zona mării, pe plaja Plaka din Samos. Momentan nu se știe nimic despre personalul elicopterului.

Potrivit primelor informații, este vorba de un elicopter Mi-8 închiriat, din Ucraina, cu patru persoane la bord, care a fost mobilizat pentru a veni în sprijinul nevoilor crescute din sezonul de stingere a incendiilor.

Operațiunea de salvare a echipajului este în plină desfășurare. La locul accidentului au venit Garda de Coastă, și aeronava Super Puma.

Forțele terestre și aeriene au fost mobilizate pentru stingerea incendiului. Mai exact, 28 de pompieri, 9 autovehicule, 4 avioane și 3 elicoptere lucrează pentru stingerea acestuia.

Incendiul, potrivit pompierilor, arde într-un punct dificil.

Potrivit SKAI, se presupune că incendiul a fost provocat de un stâlp de electricitate.