BREAKING NEWS. Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Elena Udrea, condamnată joi la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a fost prinsă în Bulgaria, după ce fugise în cursul zilei din România, prin Vama Giurgiu.

Potrivit Ministerului de Interne, Udrea urmează să fie predată autorităților române.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit unor surse, Udrea ar fi fost prinsă în timp ce încerca să treacă granița către Grecia, pe la vama Kulata – Promachonas.

WhatsApp Image 2022 04 07 at 18.57.43

Aceasta a fost o operațiune-record a Poliției Române, Elena Udrea fiind prinsă în două ore și jumătate de la momentul semnării mandatului european de arestare (semnat la ora 15:30).

Cine e bărbatul care a plecat din România împreună cu Elena Udrea

Potrivit unor surse judiciare, șoferul care a dus-o pe Elena Udrea spre granița Bulgariei cu Grecia nu va avea probleme cu legea, dat fiind faptul că în momentul ieșirii din țară, fostul ministru nu avea nicio interdicție de părăsire a teritoriului României. Bărbatul misterios, în vârstă de 49 de ani, alături de care Udrea a părăsit România este, se pare, șoferul ei personal. Mașina în care se aflau Elena Udrea și șoferul Vasile A. a fost oprită de oamenii legii la Kulata, la mai puțin de 2 ore și jumătate de la emiterea mandatului de urmărire generală. Surse din poliție au declarat că misiunea oamenilor legii a fost ușurată de faptul că fostul ministru nu și-a închis telefonul mobil în momentul în care a decis să părăsească țara.

Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a fost condamnată, joi, de un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Conform încheierii de ședință, completul a respins ca nefondate contestațiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi Elena Udrea și ceilalți condamnaţii în dosar, Liberiu Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia şi Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Poliția de Frontieră, dar și Poliția Capitalei, au reacționat joi, după ce Elena Udrea a părăsit România, în contextul în care aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” și ar fi trebuit să ajungă în penitenciar.

Potrivit comunicatului Poliției de Frontieră, Elena Udrea a plecat din țară prin Vama Giurgiu, în cursul dimineții zilei de joi, 7 aprilie.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră spune că Udrea a părăsit în mod legal teritoriul României, dat fiind faptul că autoritățile competente nu i-au restricționat, până la momentul plecării, dreptul la liberă circulație.