Bătrâna care citea cărțile de la raftul unui magazin, pentru că nu avea bani să le cumpere. Ce au făcut angajații pentru ea

O bătrână care nu avea bani să își cumpere cărți mergea des la supermarket doar pentru a citi volumele puse la vânzare, care se aflau pe rafturi. Iată ce au făcut pentru ea, într-o bună zi, angajații magazinului.

Oricărui om i s-ar rupe sufletul dacă ar vedea un bătrân care nu își permite să își cumpere cele necesare. La fel au simțit și angajații unui supermarket dintr-un mall, când și-au dat seama de ce tot venea o bătrânică la ei în magazin. De câteva ori pe săptămâna, femeia în etate, care se pare că nu avea adăpost, ajungea acolo și se oprea în același loc: la rafturile cu cărți, puse la vânzare. Nu cumpăra nimic, doar se așeza lângă cărți, lua una și citea. Și așa, cu zilele.

Bătrâna nu deranja pe nimeni și a crezut că trece neobservată. Ea nu făcea nimic altceva în supermarket decât să citească, să petreacă puțin timp între pagini, tăcută și atentă la lectura ei. Un simplu lucru care, probabil, îi aducea o bucurie mare.

Doar că, într-o zi, cineva a sesizat, totuși, care e traseul ei și ce obișnuiește să facă. Și a decis să o ajute, așa cum a știut mai bine.

Impresionat de ea, managerul supermarketului i-a sărit în ajutor bătrânei. El a decis să o aștepte pe bătrână cu o bancă, pe care a așezat două perne, poziționată chiar lângă rafturile cu cărți, pentru ca ea să nu mai stea în picioare să citească, ci așezată. Și bine a făcut, pentru că asta a ajutat-o mult pe vârstnică.

Mult timp de atunci, ea a continuat să meargă să citească, dar se așeza și pe banchetă, iar angajații magazinului care o priveau aveau o satisfacție că au făcut o faptă bună. Orice gest mic poate însemna atât de multe pentru altcineva, trebuie doar să îl facem, necondiționat, fără să așteptăm ceva de la celălalt.

Bătrâna care citea cărțile de la raft dintr-un magazin, pentru că nu avea bani să le cumpere. Ce au făcut angajații pentru ea