Bărbatul din Suceava care și-a bătut cu sălbăticie copilul a făcut închisoare după ce și-a violat fiica, de față cu frații ei

loading...

Bărbatul din județul Suceava, filmat în timp ce își lovește fără milă copilul de opt ani, de față cu restul familiei, este liber.

Individul a fost reținut marți seară, pentru 24 de ore, dar miercuri, la prânz, instanța a respins măsura arestului preventiv și a dispus controlul judiciar, așa se face că acesta se va întoarce acasă.

Micuțul bătut, ceilalți trei frați și mama lor se află într-un centru de protecție. Decizia instanței vine cu atât mai surprinzătoare cu cât anchetatorii au aflat că cel în cauză a mai făcut pușcărie, pentru viol, după ce și-a abuzat o fiică vitregă.

Scena terifiantă, în care copilul de 8 ani cade pradă furiei tatălui, a stârnit un val de revoltă, mai ales că vine după episodul similar de la Hunedoara.

Bărbatul furios își izbește fiul de podea, apoi, deși cel mic urla de durere, îl lovește repetat cu o bucată de lemn.

De față sunt atât mama, cât și doi dintre cei trei frați mai mari, care n-au curaj să intervină.

Reporter: „Pe băiețel de ce l-a bătut?”

Bunica copiilor: „Pentru că nu voia să-și facă temele.”

Reporter: „A mai bătut până acum băiețelul?”

Bunică: „Nu, nu l-a mai bătut până acum. Se înțelegeau.”

Reporter: „Spuneți că băiatul dumneavoastră nu era violent?”

Bunică: „Nu.”

Reporter: „Și atunci cum vă explicați violența lui?”

Bunică: „Era presat de la școală, pentru că ăla mic nu învăța.”

Imaginile șocante au ieșit la lumină, după ce unul dintre copiii care au asistat împietriți la bătaia încasată de fratele lor le-a arătat la școală, unui cadru didactic.

Camelia Tâmpescu, directoarea scolii: „Imaginile m-au șocat. Știam că acel copil provine dintr-o familie cu probleme, dar întotdeauna venea ingrijt la școală și cu mâncare. Niciodată nu am avut sesizări de bătaie. Eu chiar locuiesc lângă ei și nu am auzit nimic. Mama a susținut că pe copii nu i-a bătut niciodată.”

De altfel, nu doar femeia, ci toți membrii familiei susțin că episodul brutal ar fi unul izolat, o scăpare.

Reporter: „Copiii nu v-au spus vreodată că sunt bătuți?”

Bunică: „Nu, niciodată.”

Reporter: „El a fost în pușcărie, are un an de zile de când a ieșit. Pentru ce a fost închis?”

Bunică: „Pentru viol.”

Și vecinii, dar și autoritățile spun că nu au intuit nimic bizar în comportamentul individului, asta deși, în urmă cu aproximatv 7 ani, acesta a violat-o pe una dintre fiicele actualei sale partenere. Femeia are două fete dintr-o relație anterioară.

Vecin: „Ei sunt veniți de la Suceava de vreo 20 de ani și nu am avut treabă cu ei, ca vecini. Eu nu îl știam de violent, dar eu știu?”

Localnică: „Cum să nu rămân șocată când am văzut cum bătea copilul?!”

Constantin Buga, primarul comunei: „De față cu noi a fost. A spus că a fost o scăpare de moment, că i-a aplicat această corecție pentru că acel copil nu învățase. Dădea semne că s-a integrat. Nu au fost suspiciuni, nici la poliție, nici la noi.”

Constantin Chechiriță, asistent comunitar: „Familia era monitorizată permanent.”

Reporter: „Au mai existat probleme în această familie?”

Asistent comunitar: „Nu, inclusiv când era vizitat de asistentul social acasă. Copiii nu prezintă urme de violență.”

Cei de la Protecția Copilului cred, totuși, că scenele teribile de acum nu sunt primele de acest gen care au loc în familie.

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceava: „Mama mai are două fete dintr-o căsătorie anterioară care au ajuns în sistemul de protecție din cauza abuzului acestui individ asupra acelor fete. Mama a continuat să rămână cu acest individ și ne-am gândit la posibilitatea decăderii din dreptul ambilor părinți. Credeam că în spate au fost abuzuri repetate.”

Cei patru copii și mama sunt găzduiți acum de un centru pentru victimele violenței domestice. Tatăl, cercetat sub control judiciar, riscă să ajungă din nou după gratii.

loading...