Avertisment pentru cei care călătoresc spre Spania! Autoritățile sunt în alertă

Spania este una dintre cele favoritele state ale românilor atât în ceea ce privește locurile de muncă, dar și ca destinație turistică. Având în vedere că mulți români călătoresc acolo în această perioadă, autoritățile au făcut un anunț important în acest sens.

Caniculă în Spania

Canicula face ravagii în multe state, mai ales în România, unde efectele negative deja se observă. Totuși, sunt țări mult mai afectate decât a noastră, iar printre acestea se numără și Spania. Este intr-o situație dificilă și toate acestea din cauza temperaturilor extreme.

Ministerul afacerilor de externe a emis un avertisment important pentru toți românii care călătoresc în această perioadă în Spania, prin care a transmis că temperaturile sunt extrem de ridicate. Mai exact, este cod roşu de caniculă în comunitățile autonome Andaluzia și Extremadura.

Temperaturile au depășit deja 40 de grade și aerul este irespirabil, motiv pentru care oamenii sunt sfătuiți să stea in case dacă nu este absolut necesară deplasarea. Codul ar putea fi prelungit și pentru Weekend, în funcție de cum evoluează lucrurile.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei, comunitățile autonome Andaluzia și Extremadura, că Agenția Meteorologică spaniolă a emis un cod roșu de caniculă, pentru pentru perioada 13-14 iulie 2022.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, ce nu poate fi rezolvată de la sine, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.