Au trecut 15 ani de la moartea marelui Gil Dobrică. Care au fost ultimele sale dorințe

Timpul tace și trece și iată că s-au împlinit 15 ani de la trecerea în neființă a artistului Gil Dobrică. A lăsat în urma sa o carieră remarcabilă și un public îndurerat, dar care nu l-a uitat pentru că artistul va trăi mereu prin melodiile sale. Cum au fost ultimii ani din viața lui Gil Dobrică și ce le-a rugat pe rudele sale înainte de a închide ochii pentru totdeauna.

Ce și-a dorit Gil Dobrică înainte să moară

Artistul s-a stins din viață în casa surorii sale, după o lungă și grea suferință. Suferea de gută cronică, pneumonie și ciroză, iar în cele din urmă, corpul său a cedat. Potrivit Spynews, apropiați de-ai regretatului artist, înainte de a muri, Gil Dobrică și-a rugat rudele să nu fie triste, să-i pună un CD cu Ray Charles și, totodată, le-a spus unde vrea să fie slujba de pomenire și care este locul de veci.

Ne-a spus să nu fim triști, ne-a rugat să-i punem un CD cu Ray Charles și ne-a transmis ultimele sale dorințe. De asemenea, ultima sa dorința a fost ca la slujba de pomenire să aibă loc la Catedrala Madona Dudu, iar înmormântare să aibă loc la Cimitirul Ungureni, acolo unde se află cavoul familiei, au spus apropiații lui, potrivit SpyNews.

Gil Dobrică a fost solist vocal de muzică pop-rock, soul și rhythm and blues. A avut în repertoriu melodii proprii și preluări după piese celebre semnate Ray Charles și alți artiști de gen, printre care John Denver, a cărui piesă intitulată “Country roads” (“Drumuri de țară” – modificată în “Hai acasă”) a devenit cea mai cunoscută melodie din cariera lui Gil Dobrică.

15 ani de la moartea artistului Gil Dobrică

Gil Dobrică a fost unul dintre cei mai mari artiști pe care i-a avut țara noastră. A început să cânte rock și soul de la vârsta de 17 ani, iar mai apoi a colindat toată țara cu Cenaclul Flacăra și cu „Serbările Scânteii Tineretului“. Curând avea să-l descopere pe Ray Charles, care a devenit în scurt timp idolul său.

Pe 17 aprilie s-au împlinit 15 ani de când Gil Dobrică a plecat să cânte printre îngeri. Trecerea lui în neființă a venit după o perioadă lungă plină de suferință. Regretatul artist avea mai multe boli grave care l-au răpus, în cele din urmă, la vârsta de 61 de ani.

A plecat dintre noi mult prea devreme, dar a lăsat în urma sa melodii care îi vor ține mereu amintirea vie.