Atenție la capcanele de pe litoralul românesc. Cea mai mare țeapă pentru turiști

Litoralul românesc a fost luat cu asalt de către turiștii dornici să dea startul verii așa cum se cuvine. Tot mai mulți români îngroașă rândul celor care dau o fugă la mare în weekend, înainte de concediu, sau care și-au stabilit liberele înainte de deschiderea oficială a sezonului estival. Bucuria de vacanță poate fi umbrită de probleme cu care turiștii iau piept pe litoral.

Atenție la țepele de pe litoralul românesc

Una dintre cele mai cunoscute țepe care se practică pe litoralul Mării Negre este legată de o mâncare pe care toți turiștii o caută: tradiționalii hamsii. Turiștii plătesc pentru hamsii, dar primesc șprot, un pește mult mai ieftin și cu un conținut de grăsimi mai slab decât al hamsiilor. În general, 1 kg de șprot se vinde cu 12 lei, în timp ce 1 kg de hamsii costă aproximativ 22 de lei.

hamsii

Atenție la capcanele de pe litoralul românesc. Cea mai mare țeapă pentru turiști

Cei doi pești seamănă, acesta fiind și motivul pentru care mulți turiști cad în plasele comercianților. În mod normal hamsiile sunt sărate fără mirodenii, pentru a-și păstra gustul deosebit, dar cea mai bună modalitate prin care puteți deosebit hamsiile de șprot este aspectul peștelui. Hamsiile au corpul alungit, iar șprotul au corpul plat. Totodată, hamsia are o gură mare ale cărei colțuri depășesc limitele ochilor.

Nouă din 10 localuri de pe litoralul Mării Negre pun în pericol sănătatea turiștilor.

Comisarii de la Protecția Consumatorului atrag atenția și asupra altor nereguli de pe litoralul românesc. Unii dintre comercianți nu țin cont de pericolul asupra cărora îi supun pe turiști, nu respectă normele de igienă și țin mâncarea în condiții insalubre.

Cât costă un sejur la mare în 2022

După doi ani de pandemie, imediat cum s-au ridicat temperaturile, românii au luat cu asalt litoralul românesc, în ciuda creșterii prețurilor cu până la 20% față de anul trecut. Un sejur la mare anul acesta pleacă de la 1.200 de lei pentru șapte nopți la 3 stele, fără masă, în timp ce pentru un sejur la un hotel de 4 stele se ajunge la un preț total de 9000 de lei.

Cea mai ieftină stațiune este eforie, dar și Costinești este în capul listei cu prețuri accesibile mai ales pentru tineri.

Tarfiele au crescut între 15 şi 20 %, evident, creşterea cea mai mare se înregistrează pe vârful de sezon, acolo unde şi cererea este cea mai mare, de altfel. Cu toate acestea, ne aşteptăm la o vară foarte plină, a declarat pentru Antena 3, Corina Martin, agent de turism.

Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune, dar și cea mai preferată de către turiști, în ciuda prețurilor extrem de mari.