Artist aflat în comă după un stop cardiorespirator. Toți se roagă să-și revină: “este unul dintre cei mai mari dirijori ai României”

0

Este tristețe mare în rândul artiștilor din România, dar și pentru publicul român care apreciază actul artistic și muzica populară în special. Unul dintre cei mai mari dirijori pe care îi are țara noastră se află în comă după ce a făcut un stop cardiorespirator.

Toată lumea se roagă pentru maestrul Ioan Cobâlă

Maestrul Ioan Cobâlă trece printr-o mare cumpănă. Familia lui, apropiații, colegii de scenă și cei care îl apreciază și îi urmăresc activitate artistică se roagă pentru ca dirijorul să-și revină.

Ioan Cobâlă este fostul director și dirijor al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor. Din nefericire, sâmbătă, în timp ce se afla la un eveniment, maestrul a făcut un stop cardiorespirator și a căzut secerat la pământ. Cei din sală au încercat manevre de resuscitare până la sosirea echipajului de pe ambulanță.

Ulterior, dirijorul ajuns de urgență la spital. A fost intubat la Terapie Intensivă, dar medicii sunt rezervați în privința revenirii lui.

A fost intubat, ulterior supus mai multor investigaţii şi transferat pe secţia ATI. Starea lui este una critică, din păcate, cu un prognostic foarte rezervat, a declarat Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD, pentru Monitorul de Botoșani.

Ioan Cobâlă și-a dedicat toată viața folclorului românesc. A fost, până în anul 2013, director și dirijor al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, iar apoi s-a pensionat, dar nu a putut fi departe de scenă și a continuat în calitate de dirijor și conducător artistic al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor.

Apropiații lui se roagă acum pentru ca maestrul Cobâlă să-și revină. Actualul manager al orchestrei a spus că a stat de vorbă cu dirijorul cu o zi înainte de a i se face rău, și nimic nu prevestea această dramă.

Mă rog ca Dumnezeu să-i dea sănătate. Este unul dintre cei mai mari dirijori ai României, și este cel care a impus în orchestra populară din Moldova stilul din zona Botoșanului, a declarat Dan Doboș pentru Star Popular.

Ioan Cobâlă are în spate o carieră impresionantă și este unul dintre cei mai mari dirijori pe care îi are țara noastră.