Anunțul zilei pentru clienții Digi RCS&RDS. Ce se întâmplă cu Vodafone și Orange

Veștile bune continuă să vină pentru clienții operatorului Digi RCS&RDS, care pare să fie tot mai căutat de către români. Datele furnizate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) arată schimbări mari pe piața telecomunicațiilor din România.

Ce trebuie să știe clienții Digi România

Noile date furnizate de către ANCOM arată că Digi rămâne lider încă de la lansarea portabilității. Potrivit statisticilor, compania are peste 3,4 milioane de numere de telefonie mobilă și fixă atrase în cei peste 13 ani de existență a serviciului de portabilitate. Este un număr record care orice alt operator de telecomunicații de pe piața din România.

Mai mult decât atât, în primele trei luni din 2022, Digi RCS RDS a depășit 180.000 de numere de telefon portate. Facem precizare că din acest total, peste 174.500 de numere au fost portate în rețeaua mobilă și peste 6.300 de numere au fost portate în rețeaua fixă. În luna martie a acestui an, peste 66.000 de utilizatori au ales, prin portare, rețeaua mobilă și fixă Digi.

Comparativ cu cifrele din primele trei luni ale anului trecut (2021), în 2022, compania lider pe piața serviciilor de televiziune și de internet din Romania a înregistrat cu 22,8% mai multe numere de telefonie fixă și mobilă și cu 27,2% mai multe numere mobile.

Sunt cifre îngrijorătoare pentru ceilalți doi coloși de pe piața telecomunicațiilor din România, respectiv Vodafone și Orange.

Rețeaua cu acoperire outdoor de peste 99,5% din populația României

Potrivit celor mai recente date, rețeaua mobilă Digi are acoperire outdoor de peste 99,5% din populația României. Compania investește constant în infrastructura de telecomunicații în vederea oferirii celor mai bune servicii pentru clienții și abonații săi.

Serviciul lansat de Digi RCS RDS în 2019, respectiv 5G, este prezent în București, în 13 localități din țară, precum și în zone cu mobilitate ridicată, ca de exemplu Valea Prahovei.

Compania este preocupată de extinderea capacității rețelei mobile, motiv pentru care în noiembrie 2021, a câștigat drepturile de utilizare pentru spectrul în benzile de 800 MHz și 2600 MHz FDD și TDD, în urma licitației organizate de ANCOM pentru alocarea unor noi frecvențe pentru comunicații mobile de bandă largă.