Anunț important pentru bucureșteni! Ce se întâmplă cu gazele la iarnă: “Va fi o iarnă complicată!”

Încălzirea este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă bucureștenii. Ultimele ieri au fost urile cu adevărat problematice din cauza faptului că oamenii au înghețat pur și simplu în casele lor. Virgil Popescu, ministerul Energiei, a vorbit acolo despre iarna viitoare și despre cum vor sta lucrurile atunci.

Ministrul Energiei anunță o iarnă complicată

Iarna este anotimpul pe care bucureștenii îl urăsc cel mai mult. În ultimii ani au existat probleme mari cu încălzirea și mulți oameni au înghețat, pur și simplu, în propriile lor case. Anul acesta speră la o situație mai bună, despre care ministrul Energiei a vorbit deja.

Virgil Popescu îi avertizează pe români că vor avea parte de o iarnă complicată și că autoritățile au luat în calcul și cel mai rău scenariu, în care rușii vor opri complet gazele, precum și partea bună, când nu vor exista probleme. Popescu a anunțat că țara noastră stă bine la capitolul stocuri de gaze, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, și nu se pune problema să rămânem fără gaze.

Este o iarnă, eu aş spune complicată. Când te gândeşti la o iarnă grea, te gândeşti la o iarnă cu temperaturi foarte scăzute, te gândeşti la altceva. Eu aş spune o iarnă foarte complicată, pentru că aici trebuie să evaluăm foarte multe scenarii, de la cel mai rău scenariu în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federaţia Rusă către Europa, până la scenariul optimist sau, să zicem, normal, care ar trebui să fie în care nu se întâmplă absolut nimic cu fluxurile de gaze în care e o iarnă ca oricare alta şi lucrurile merg absolut normal.

În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite toate scenariile la nivelul ministerului, la nivelul Guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul asigură că nu se pune problema ca România să rămână fără gaze și speră că vor fi rezolvate și problemele din București, unde instalațiile sunt vechi și provoacă pagube mari.