An școlar cu schimbări pentru elevi! Au scăpat de această obligație

0

Noul an școlar vine cu schimbări pentru elevii din România. Ministrul Educației și Ministerul Sănătății au stabilit, printr-un ordin comun, să fie eliminată adeverința medicală de care elevii aveau nevoie ca să participe la orele de Educație Fizică și Sport.

A fost eliminată adeverința medicală necesară la orele de sport

Este vorba despre adeverința medicală care era eliberată de către medicii de familie contra cost, în fiecare an, și prin care elevul dovedea că poate să participe la orele de Educație Fizică și Sport. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au stabilit printr-un ordin comun, ca această adeverință să fie eliminată.

În schimb va fi în continuare necesară scutirea în cazul elevilor care, din motive medicale, nu pot participa la orele de Educație Fizică și Sport. Scutirea medicală poate fi parțială sau totală de la orele de sport.

Adeverința trebuia luată (contra-cost) an de an de la medicul de familie pentru a dovedi că elevul poate să participe la orele de educație fizică. Acum rămâne în vigoare, așa cum este firesc, doar scutirea parțială/totală de ore de educație fizică, atunci când elevul nu poate să participe la ore din motive medicale, a anunțat medicul Raluca Zoițanu, președintele Patronatului Medicilor de Familie.

O altă noutate în acest an școlar este faptul că elevii nu vor mai avea nevoie de avizul epidemiologic. Până acum acesta era necesar de fiecare dată când se termina vacanța și elevii se întorceau la ore. Din noul an școlar, avizul epidemiologic va fi necesar doar la înscrierea la școală sau la grădiniță.

Reamintim faptul că pe 13 septembrie elevii din România se întorc la ore cu prezență fizică. Va suna clopoțelul în toate unitățile de învățământ din țară. Se fac pregătiri și pentru revenirea studenților la cursuri, însă modul în care se vor desfășura acestea rămâne la latitudinea fiecărei universități, după cum a precizat Ministrul Educației.