Amandine de casa – Reteta ca la mama acasa

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de făină
  • 1 praf de copt

Pentru cremă:

  • 200g unt
  • 200g zahăr pudră
  • 4 gălbenușuri
  • 100g ciocolată amăruie
  • 1 lingură de rom

Pentru glazură:

  • 100g ciocolată amăruie
  • 50g unt

Mod de preparare amandine de casa:

Pregătiți blatul: Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Separați gălbenușurile de albușuri. Mixați albușurile cu zahărul până obțineți o spumă tare. Adăugați gălbenușurile unul câte unul, cacaoa, făina și praful de copt și amestecați până la omogenizare. Turnați compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de 25-30 de minute. Lăsați blatul să se răcească.

Pregătiți crema: Topiți ciocolata într-un vas la bain-marie. Amestecați untul moale cu zahărul pudră, apoi adăugați gălbenușurile, unul câte unul, și mixați până când obțineți o cremă fină. Adăugați ciocolata topită și esența de rom și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

Asamblați prajitura: Tăiați blatul răcit în două, uniform. Întindeți crema de ciocolată pe unul dintre blaturi, acoperiți cu cel de-al doilea blat, apoi întindeți restul de cremă pe partea de sus și pe laterale.

Pregătiți glazura: Topiți ciocolata amăruie cu untul la bain-marie, amestecând continuu. Lăsați glazura să se răcească puțin, apoi turnați-o peste prajitura, asigurându-vă că acoperă și părțile laterale.

Lăsați prajitura să se răcească în frigider pentru câteva ore înainte de a fi servit.

Poftă bună!

Lasă un comentariu