ALERTA METEO! Vremea se schimba radical in urmatoarele ore! Meteorologii au emis doua atentionari Cod Galben!

loading...

Meteorologii au emis, duminica dimineaţa, avertizări Cod galben de ninsori şi viscol, valabile în mai multe zone din tara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00 temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.
Meteorologii au anuntat de asemenea si intensificari de vant în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

Meteorologii au emis o atentionare Cod Galben de ninsri abundente si vant puternic la peste 1400 m altitudine

In interval 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00 sunt vizate ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.
Astfel, in Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

ANM a lansat inca o atentionare Cod Galben de polei pe arii extinse

In interval de 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:0, in jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

loading...