A murit pilotul Adrian Răspopa. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

0

Celebrul pilot Adrian Răspopa a murit. Medicii nu i-au mai putut salva viața în urma accidentului suferit, deși au depus toate eforturile și au efectuat manevrele necesare. A fost resuscitat minute în șir și medicii au încercat să-i oprească hemoragia care se declanșase, dar în zadar.

Bărbatul a fost operat de urgență, imediat ce a ajuns cu elicopterul la spital. Din nefericire, nu a mai putut fi salvat pentru că rănile cu care s-a ales după accident au fost mult prea grave, a anunțat Federația Română de Automobilism Sportiv.

Un accident extrem de grav a avut loc în urmă cu aproximativ o oră, la proba specială a Raliului Iașiului. Concursul a fost întrerupt de accidentul în care a fost implicat pilotul Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu. Cei doi au fost transportați la spital de urgență.

Adrian Răspopa este în comă

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă în cursul zilei de sâmbătă, după ce a avut loc un accident extrem de grav. Maşina în care se aflau pilotul Adrian Răspopa şi copilotul Cosmin Diacu a ieşit în decor în zona Hadâmbu și a fost grav avariată.

 

Pilotul a fost cel mai grav rănit, pentru că a rămas încarcerat și echipa de intervenție s-a chinuit rău pentru a-l putea scoate din mașină. Copilotul a reușit să iasă singur din mașină, dar a beneficiat și el de ajutor din partea specialiștilor. În plus, a suferit și el răni destul de grave și urmează să fie supus unor controale de specialitate.

Cei doi au fost transportaţi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, însă, din nefericire, Răspopa este în comă. Mai mult, Adrian Răspopa a suferit multiple leziuni grave la nivelul bazinului, abdomenului şi cranio-cerebral și starea lui de sănătate este extrem de gravă. Medicii depun toate eforturile pentru a-l ține în viață și speră că situația va evolua în bine.

“Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au anunţat organizatorii pe pagina de socializare a evenimentului.