Prognoza meteo pentru Florii și Paște. Directorul ANM anunță un val de aer polar

Noi date despre prognoza meteo pentru Florii și Paște. Se pare că temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul pentru această perioadă. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie anunță un val de aer polar în ziua în care ortodocșii sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim, sau Floriile.

Prognoza meteo pentru Florii și Paște

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3 despre prognoza meteo pentru perioada următoare, care include Floriile și Paștele ortodox. Meteorologul anunță că vremea se va răci considerabil, iar de Florii va fi un val de aer polar. Între ziua de sâmbătă și cea de duminică vor fi diferențe de până la 18 grade Celsius.

Astfel, până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vremea va fi deosebit de caldă și cu temperaturi maxime de până la 22…23 de grade Celsius, chiar 25 de grade Celsius. Aceste valori vor rămâne de interes sâmbătă în zona de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică, valorile vor fi în scădere.

Directorul ANM spune că în penultima zi din această săptămână, în jumătatea nordică, maximele nu vor depăși 14…15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie.

Duminică, temperaturile vor scădea în majoritatea regiunilor și își vor face apariția precipitațiile pe arii extinse. Cerul va fi înnorat, temperaturile se vor situa în general între 2 și 12 grade Celsius, iar minimele între -3 și până la 5 grade, inclusiv în Capitală.

Vreme rece în Săptămâna Mare

Potrivit meteorologilor, în Săptămâna Mare, temperaturile vor caracteriza o vreme rece, mai ales în regiunile extracarpatice. În primele două zile valorile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade Celsius. Începând de miercuri, joi, vineri, vom conta din nou pe temperaturi ce vor depăși 18…19 grade în partea de sud vest a țării, mai spune directorul ANM.

De asemenea, potrivit prognozei, până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură. Pentru ziua de Duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, meteorologii anunță că vom avea de asemenea temperaturi cuprinse între 10 până la 18…19 grade.