Ce scrie, de fapt, în declarațiile de avere și de interese ale Vioricăi Dăncilă?

loading...

De-a lungul timpului, Viorica Dăncilă a reușit să strângă o avere consistentă, iar ca dovadă a acestui lucru stă declarația de avere și de interese completată de aceasta.

Viorica Dăncilă este un personaj controversat pe scena politică românească. Aceasta a ocupat funcții importante, fiind prim-ministrul României în perioada 29 ianuarie 2018- 4 noiembrie 2019, dar și președinte al Partidului Social Democrat.

Ce avere are, de fapt, Viorica Dăncilă?

De-a lungul anilor, Viorica Dăncilă a reușit să ocupe poziții importante în cadrul PSD, dar și în cadrul administrației locale, iar ulterior, aceasta a fost europarlamentar timp de 9 ani. Cariera în politică a ajutat-o pe Viorica Dăncilă să strângă o avere considerabilă. În cea mai recentă declarație de avere disponibilă pe site-ul Guvernului României, Viorica Dăncilă a declarat că are mai multe terenuri, case, bijuterii, dar și bani în conturi bancare.

În declarația de avere și de interese pe care a completat-o în luna iunie a anului 2019, Viorica Dăncilă a precizat că deține un teren intravilan de 544mp în Predeal, obținut prin contract de vânzare-cumpărare, un teren intravilan de 1200mp în Dolj, obținut ca moștenire și încă un teren agricol de 2HA pe care l-a moștenit și care se află tot în Dolj.

Viorica Dăncilă a mai scris în declarația de avere că deține 2 apartamente, o casă de vacanță și o casă de locuit. Primul apartament are o suprafață de 100mp și se află în Teleorman, iar cel de-al doilea este în Ploiești, are 44mp și a fost dobândit în urma unei moșteniri. Fostul premier al României mai are o casă de vacanță la munte, mai exact la Predeal, aceasta fiind cumpărată în anul 2007 și deține și o casă de locuit în Dolj pe care a moștenit-o în 2015.

Viorica Dăncilă este o femeie cochetă, astfel că nu a ezitat să investească bani și în bijuterii. Aceasta a declarat că are inele, cercei, broșe, pandantive și brățări în valoare de 5000 de euro, toate acestea fiind achiziționate în anul 2017.

Dacă alți politicieni au investit în autoturisme scumpe, Viorica Dăncilă a scris în declarația de avere că deține doar un autoturism marca Volkswagen Passat, fabricat în anul 2014.

Pe lângă bunurile pe care le posedă, Viorica Dăncilă a menționat în declarația de avere că deține mai multe depozite bancare în euro şi lei, un fond de investiții în dolari, un fond privat de pensii, dar şi un cont de economii, în anul 2019, aceasta reușind să economisească 100,028 lei.

loading...