1 litru de lapte, iaurt și jumătate de lămâie sunt tot ce ai nevoie pentru a face cea mai bună brânză de casă

Fie că este folosit drept garnitură pentru pâinea de dimineață, un ingredient răcoritor pentru salată sau un element cremos în paste, nimic nu se compară cu savoarea brânzei proaspete. Deși există opțiuni disponibile în magazine, crearea propriei brânze proaspete adaugă o notă personală pe care nimic nu o poate înlocui. Și mai bine? Este surprinzător de ușor, necesitând doar lapte, iaurt și suc de lămâie. În acest ghid, vă dezvăluim o rețetă fără bătăi de cap pentru a crea o brânză proaspătă și delicioasă care va face deliciul întâlnirilor dvs.

Te-ai gândit să faci brânză acasă, dar ți s-a părut dificil? Îndepărtează-ți acele temeri. Confecționarea brânzei proaspete în bucătăria ta este simplă, și cu doar trei ingrediente principale, vei fi pe cale să devii regele gustărilor.

De ce bucătăria ta (și corpul tău) iubește brânza proaspătă:

 • Bogată în proteine: Vreodată te-ai întrebat de ce pasionații de fitness sunt îndrăgostiți de brânza proaspătă? Este încărcată cu până la 36% proteine esențiale pentru repararea celulelor și apărarea imunitară.
 • Bogată în calciu: Mai mult decât laptele în sine, brânza proaspătă este o adevărată sursă de calciu. Bucură-te de ea pentru a-ți menține oasele și dinții sănătoși.
 • Prietenul tău în lupta cu kilogramele: Nutriționiștii recomandă adesea brânza proaspătă pentru cei care vor să slăbească. Este bogată în nutrienți și te ține sătul, reducând pofta de mâncare.
 • Starul bucătăriei: Brânza proaspătă se potrivește perfect în orice masă, de la micul dejun până la cină. Versatilitatea sa deschide calea către numeroase preparate gustoase și hrănitoare.
 • Mândria de a face acasă: Nu există nimic care să se compare cu satisfacția de a te bucura de ceva creat de tine, mai ales când este atât de simplu și natural precum brânza proaspătă.

Confecționează-ți brânza proaspătă folosind doar 3 ingrediente:

Ingrediente:

 • 1 litru de lapte de oaie
 • 1 iaurt organic simplu (fără zahăr)
 • Sucul de la jumătate de lămâie organică

Instrumente necesare:

 • Gază de bumbac hidrofilă (aproximativ 1 metru, disponibilă la farmacii)
 • Un borcan
 • O formă pentru brânză

Pași:

 1. Încălzește laptele ușor într-o cratiță timp de 15 minute, fără a-l lăsa să fiarbă.
 2. Între timp, extrage sucul din jumătatea unei lămâi. Un storcător de citrice este perfect, dar și o furculiță își face treaba.
 3. După 15 minute, îndepărtează laptele de pe foc. Amestecă încet iaurtul și sucul de lămâie, amestecând puțin.
 4. Lasă amestecul să se odihnească aproximativ 3 ore.
 5. Îndoaie gaza de bumbac de mai multe ori și așază-o într-o tavă sau container.
 6. Strecoară amestecul prin gaza de bumbac. Asigură-te că zerul se colectează în tava, lăsând în gaza doar partea coagulată. Stoarce pentru a asigura o extracție maximă a zerului.
 7. Transferă gaza cu partea coagulată într-un alt container. Refrigerate-o timp de 30 de minute cu o greutate deasupra.
 8. După refrigerare, deschide gaza și, opțional, condimentează brânza cu sare. Modeleaz-o după dorință.
 9. Refrigerează brânza modelată în frigider pentru încă 8 ore. Voilà! Brânza ta proaspătă este pregătită pentru a fi savurată.

Lasă un comentariu